Waar ik naar uit kijk

Er zijn een heleboel dingen waar ik naar uit kijk als ik denk over mijn kind. Of kinderen, want jullie weten dat de wens er is om meerdere kinderen te krijgen. Nooit had ik gedacht te gaan dromen over een toekomst met kinderen, maar nu kan ik niet wachten tot ik bepaalde dingen mag meemaken met mijn kroost. Van die dingen waar elke ouder wel naar uit kijkt, denk ik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Samen op vakantie gaan. Natuurlijk zijn we al een paar keer als gezin weg geweest, maar het lijkt me zo leuk om met z’n allen op vakantie te gaan als de kinderen het ook wat meer mee maken en als ze het kunnen onthouden. Ik heb zulke mooie herinneringen aan de uitstapjes die ik met mijn ouders maakte, dat soort herinneringen wil ik ook met mijn eigen gezin maken.
  • Naar musea gaan en samen dingen leren en ontdekken. Ik ging vroeger heel graag met mijn vader naar het museum. Het maakte mij niet uit welk museum, ik zoog alle informatie naar binnen als een spons.
  • De eerste keer naar de peuterspeelzaal en de eerste keer naar groep 1. Oooh, wat lijkt me dat leuk! En spannend natuurlijk, maar ik kijk er echt naar uit. Ik kijk minder uit naar dingen als luizen pluizen, elk virusje meepikken, pesterijen en taken die ik als moeder krijg, maar goed: dat hoort er ook allemaal bij.
  • Moeder/kind dates. Eén op één tijd, hartstikke leuk! Samen naar de bios, samen uit eten, samen winkelen, samen ergens een nachtje (of meerdere nachten) logeren. Dat soort dingen, het lijkt me zó leuk! Ik ga nu ook wel eens alleen met Fons de hort op, maar nu hij zo klein is is dat toch anders.
  • En als ik héél ver vooruit mag kijken dan kijk ik uit naar de dag dat mijn kinderen gaan trouwen. Dat ik schoonzonen, schoondochters en kleinkinderen krijg. Dat mijn familie zich uit gaat breiden. Ik krijg er bijna vlinders van in mijn buik als ik er aan denk.

Wat is er toch ontzettend veel om naar uit te kijken hè? Of je nu kinderen hebt of niet, er is altijd wel iets om naar uit te kijken. Zo kijk ik voor mezelf heel erg uit naar mijn verdere leven met mijn man. Ik ben zo benieuwd hoe wij over dertig jaar zijn. Zullen we dan nog steeds in onze boerderij in het noorden wonen? Of misschien overwinteren we dan wel in een warm land? Hoe ziet de rest van onze familie er dan uit en kijken we terug op een gelukkig leven? Ik kijk echt uit naar de toekomst en geniet nu van het leven wat ik nu heb.

Waar kijk jij naar uit?

Bron header: Shutterstock.

Reactie op “Waar ik naar uit kijk

  1. Ik kijk ook vooral uit naar dingen met Cinna..
    Eerste stapjes, eerste woordjes….eerste vriendinnetje (of vriendje dat mag natuurlijk ook).
    Ben ook zo’n moederkloek geworden, vreselijk….hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten