In vijf minuten overstappen van zorgverzekering

Als ik naar mijn zorgverzekering kijk ben ik erg kritisch. Het komt namelijk regelmatig voor dat ik naar de huisarts moet of medicijnen nodig heb. Ook met Fons heb ik in de eerste maanden van zijn leven behoorlijk wat artsen en huisartsen bezocht. En dan heb ik het nog niet eens over de torenhoge zorgkosten die we hebben gemaakt toen hij in de couveuse lag en ik twee weken bij hem op de kamer mocht verblijven. Ik ben dus erg blij dat we hiervoor verzekerd zijn, want ik moet er niet aan denken om het allemaal zelf te betalen.

Gisteren werden alle nieuwe zorgpremies van volgend jaar bekend gemaakt. Voor mij is dat altijd het startschot om te kijken naar mijn huidige zorgverzekering. Zo kijk ik naar het eigen risico van mijn man. Hij heeft nooit wat, dus voor hem doen we dat een beetje omhoog. Voor Fons en mij laten we het op het wettelijk verplichte staan, want wij hebben standaard zorg nodig haha. Ook vind ik het belangrijk om een goede tandartsverzekering te hebben, want ik heb helaas nogal wat pech gehad met mijn gebit. De wortelkanaalbehandelingen die ik heb gehad zijn helaas niet meer op één hand te tellen en aangezien dat dure behandelingen zijn wil ik goed verzekerd zijn.

Wat ik het allerbelangrijkste vind is kijken wat ik volgend jaar nodig te hebben. Toen ik zwanger was van Fons bijvoorbeeld heb ik de zorgverzekering wat beter onder de loep genomen. Zo heb ik toen het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut wat opgehoogd en het aanvullende pakket een ster uitgebreid. Dat was een goede keuze, want mijn behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en de uitgestelde kraamzorg werden volledig vergoed. Ook hoefde ik geen eigen bijdrage te betalen voor mijn verblijf in het ziekenhuis. Ik heb bij een vergelijksite alles ingevuld en zo kwam ik bij de goedkoopste zorgverzekeraar uit.

Ook dit jaar ga ik weer kijken of het allemaal wat goedkoper kan, want ik vind een zorgverzekering heel belangrijk, maar het is ook heel erg duur. Dit jaar ga ik Zorgkiezer.nl gebruiken om te kijken of ik volgend jaar nog wat kan besparen op mijn zorgverzekeraar. Elke euro is er één, nietwaar? Het vergelijken gaat heel gemakkelijk trouwens. Binnen vijf minuten weet jij of je goedkoper uit kunt zijn met je zorgverzekering.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Heb jij nog bespaartips als het gaat om de zorgverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten