Verhuizen met een baby

Verhuizen met een baby stond niet hoog op mijn wensenlijstje. Sterker nog, het stond er niet eens op. Laat dat verhuizen maar aan mij voorbij gaan, ik heb daar geen zin in met een baby. Maar ja, ik zit nu middenin iets waar ik niet heel veel zin in heb. Afgelopen donderdag kregen wij de sleutel van ons huur huis, dus het is klussen geblazen.

We zijn al weken bezig met het inpakken van dozen. Met een baby erbij gaat het erg langzaam. Als hij slaapt kunnen we niet al teveel lawaai maken en als hij wakker is kunnen we niet lang allebei met inpakken bezig zijn. Fons bij een oppas brengen gaat ook niet heel makkelijk. We hebben een vaste oppas voor als we een keertje ’s avonds weg willen, maar we hebben niemand waar we hem overdag naartoe kunnen brengen. Althans, niet even snel in de buurt. Dus hebben we een bepaalde modus gevonden voor het inpakken .Als hij wakker is pakken we samen in terwijl hij speelt. In de woonkamer scharrelt hij gewoon los tussen ons door en in de slaapkamers en op zolder zit hij in zijn campingbed van Aeromoov. Die is lichtgewicht en makkelijk uit te klappen en daardoor ook makkelijk te verplaatsen. Ideaal.

Klussen met een baby

Klussen met een baby is natuurlijk een heel ander verhaal. Donderdag en vrijdag paste mijn schoonmoeder op. Gewoon in ons eigen huis, dus alles had ze bij de hand. Ik moet heel eerlijk zeggen dat dit de eerste keer was dat ze oppaste in een jaar. Voor mij was het dus erg spannend, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. Ons nieuwe huis is twee uur rijden bij ons vandaan en het was makkelijker geweest als oma ook bij ons bleef slapen zodat wij verder konden met klussen, maar dat kan mijn moederhart nog niet aan. De eerste nacht kwamen we allebei thuis, gisteren kwam ik alleen thuis en kluste mijn man lekker verder met mijn familie.

Dit weekend ga ik me samen met Fons en mijn zusje bezighouden met een bezoekje aan Ikea. We hebben nog wat dingetjes nodig. Gordijnen, gordijnrails, een kast voor in de badkamer, dat soort dingen. Ook heb ik een fan-tas-tische okergele stoel gezien die mooi past bij de donkerblauwe muur in Fons’ kamer, dus ik denk dat ik die ook ga kopen. Even wat verandering en meer kleur in zijn kamer kan geen kwaad. Mijn man zal ondertussen een vloertje gaan leggen. Ik kan daarbij toch niet helpen, want ik heb chronische pijn in mijn knieën, waardoor ik niet op mijn knieën kan werken. Vervelend, maar gelukkig heeft mijn man hulp van mijn familie.

Verhuisbedrijf

En het verhuizen zelf? Daar hebben we mensen voor ingehuurd. Ik dacht van tevoren dat ons dat duizenden euro’s zou gaan kosten en hield dus de boot af, maar na het opvragen van offertes bleek dat ontzettend mee te vallen. Fons en ik gaan de dag voor de verhuizing alvast ergens anders logeren zodat we de dag erna in alle rust ons nieuwe huis kunnen gaan verkennen. Ik heb er zó veel zin in en kijk ontzettend uit naar de verhuizing.

Verhuizen met een baby, dat doen we even haha.

Bron foto: Shutterstock

2 reacties op “Verhuizen met een baby

  1. Ik vond het een ramp….en wij moeten straks nog een x….dan moet alles uit de opslag weer mee en ook niet naast de deur…kan niet wachten om daar neer te ploffen als alles klaar is…

  2. Ik zou er niet aan moeten denken, maar misschien moeten we als we verhuizen, gewoon gaan verhuizen tussen oktober en april in, dan zijn mijn schoonouders nog in het land en kunnen zij op de kinderen passen haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten