Sinterklaas vieren met een dreumes

Sinterklaas vieren met een dreumes, ik ben het niet van plan. Zo, dat is er uit. Vroeger stond Sinterklaas voor mij gelijk aan een geweldig feest met een enorme hoeveelheid spanning en gezelligheid. Als kind vond ik het echt fan-tas-tisch! Toen mijn zusje de leeftijd bereikte dat ze niet meer in Sinterklaas geloofde zijn we snel gestopt met het vieren van Sinterklaas. Nu ik zelf moeder ben is Sinterklaas weer een feestje wat ongetwijfeld een terugkerend onderdeel van onze tradities wordt.

Maar nu nog even niet

Nee, nu dus nog even niet. Ik heb zelf niks meer met Sinterklaas. Eigenlijk is dat wel logisch, want voor ons stond het echt gelijk aan een kinderfeest. We zetten onze schoen, op Sinterklaasavond ramde er iemand op de deur en werd er strooigoed de kamer in gesmeten. Daarna konden we op zoek gaan naar de verstopte zak met cadeaus. Wat een spektakel was dat! Ik kan me die spanning nog helemaal voor de geest halen. Ergens lijkt het me ook heel leuk om die spanning op het gezicht van Fons te zien en het lijkt me heel leuk om samen met hem liedjes te zingen, zijn schoen te zetten en om hem te verrassen met cadeautjes en een briefje van Sinterklaas.

Oeps, ik geloof dat met het schrijven van dit artikel het Sinterklaasgevoel toch een beetje omhoog komt borrelen haha.

Een dreumes is te klein om Sinterklaas te vieren

Althans, dat is mijn mening. Fons snapt er nu echt nog helemaal niks van. We keken gisteren de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal samen en het kon hem echt niet boeien. Logisch, toch? En omdat ik zelf al jaren geen Sinterklaas vier slaan we het dit jaar gewoon over. Volgend jaar is Fons op Sinterklaasavond bijna 2,5 en ik denk dat hij er dan veel meer van mee krijgt. Niet dat we dan groots gaan uitpakken, maar hij zal in ieder geval ietsje meer snappen van het Sinterklaasjournaal denk ik. Hoop ik. Eigenlijk weet ik het ook helemaal niet hoor, wat kinderen van die leeftijd al kunnen begrijpen.

Volgend jaar ga ik wat doen met het Sinterklaasgevoel wat opeens de kop op steekt. Een pietenpakje, schoencadeautjes, korte briefjes van Sinterklaas en zijn pieten. Ik heb er zin in.

Vanaf welke kinderen snapten jouw kinderen wat het Sinterklaasfeest inhoudt?

Foto header: Shutterstock.

5 reacties op “Sinterklaas vieren met een dreumes

 1. Liselotte komt uit een pietenfamilie. Mama is ex pakjespiet. Laatste keer toen ze 6 maanden was. Papa is nog steeds hoofdpiet. Zo hebben wij elkaar ook leren kennen – geschminkt ❤️.

  Met 1,5 mocht ze haar schoentje zetten. Ze vond het reuze interessant. Wij zongen met haar op schoot. Een verwonderd toetje toen ze ontdekte dat er een pakje in haar schoentje zat. Vooral het uitpakken vinden ze dan erg leuk.

  Met 2,5 jaar is er al meer besef. Ze zong de liedjes mee… Had een favoriet pietje hier in de stad. Schoen zetten was een feestje. 5 dec al helemaal. ‘Piet klopte op de deur’!

  Nu 3,5 jaar. Voor het eerst Sinterklaasjournaal. En tellen we af wanneer ze komen. Nu bewust een verlanglijstje gemaakt. Vorig jaar op de peuterspeelzaal ging t om het plakken. Nu kiest ze wat ze leuk vindt.

  Sorry…Het is wel een lang verhaal geworden 😂

 2. Wij vieren het omdat we een ouder neefje van 4 jaar hebben en omdat opa en oma het zo leuk vinden. Gisteren met Mels gekeken naar Sinterklaasjournaal: kon m niet boeien. Hij is ook gewoon te jong nog met bijna 20 maanden. Volgend jaar zal het wel anders zijn.

 3. Ik denk inderdaad dat Fons meer mee zal krijgen en er van zal ‘snappen’ volgend jaar. Maar Sinterklaas is zo leuk…. Ik denk dat ik zaterdag toch de intocht op de achtergrond aan zet. Gewoon voor het Sint-gevoel 😛

 4. Voor we Dax kregen waren mijn stiefkinderen zo groot dat we voornamelijk aan kerst deden.
  Nu Dax er is vonden zij het ook zo leuk om Sinterklaas te vieren. Dus eigenlijk vanaf het eerste jaar hebben we er wel iets aan gedaan.
  Toen hij Peuter was hebben we twee pietjes in huis laten komen, hoe klein hij ook was hij vond het geweldig.
  Vorig jaar kwam Sinterklaas met een Piet langs en ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat zij weer ons huisje willen bezoeken.
  Ik heb nauwelijks familie maar deze dag komt mijn zus ook met haar gezin langs.

  Ik geef je groot gelijk dat je er nu nog niet alle aandacht aan besteed. Maar zo te lezen komt het wel goed met de Sinterklaasviering als Fons wat ouder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten