Het ritme van mijn baby van 10 maanden

Toen Fons net geboren was zocht ik me online helemaal suf naar ritmes van baby’s van zijn leeftijd. Vandaar dat ik het ritme van mijn baby van 10 maanden vandaag zelf maar eens laat zien. Misschien heb je er wat aan of misschien heb je nog tips voor me.

6.00 – 7.00 uur: Fons wordt wakker. Soms is het wat later, maar meestal zitten we voor 7.00 uur al lekker beneden. Hij krijgt dan een fles van 180ML + 6 scheppen voeding en anderhalf schepje pap. Daarna eet hij een paar stukjes brood.

9.00 – 10.30 uur: Meneer doet een slaapje. Soms slaapt hij 45 minuten, soms anderhalf uur. Als hij langer slaapt heb ik de neiging om te gaan kijken of het wel goed gaat met hem haha. Langere slaapjes komen namelijk niet meer zo vaak voor.

10.30 uur: Tijd voor een fruithapje. Meestal meng ik met de blender wat mango met banaan of ik geef hem wat stukjes banaan uit het vuistje. Dat vindt hij echt ver-ruk-ke-lijk. Hij zit vaak luid smakkend zijn eten op te eten, ondertussen een beetje grommende geluiden makend. Superschattig, al zeg ik het zelf.

Na het fruithapje gaan we meestal een stuk wandelen. Even richting zee, langs de supermarkt of kijken bij de schaapjes. Fons geniet echt van die tijd buiten. Ik ook trouwens en het is ook goed voor mijn baarheupen. Het wordt tijd dat die 5 laatste zwangerschapskilo’s verdwijnen!

12.00 uur: Tijd voor de lunch! Ik geef hem meestal brood. Het beleg verschilt. Pindakaas, appelstroop, kaas, bietenspread, een gebakken ei, een beetje boter. Hij vindt werkelijk alles lekker op brood. Ook maak ik wel eens banaan/ei pannenkoekjes voor hem (1 banaan, 2 eieren en een flinke hand havermout mixen met de blender) en die werkt hij binnen no time naar binnen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe hij geniet van eten.

13.00 uur: Het is tijd voor zijn middagdutje. Dit is meestal rond 13.00 uur, maar soms ook wel wat eerder. Ik let goed op de vermoeidheidssignalen (met zijn handje naar zijn oren, in zijn ogen wrijven, gapen of zeuren) en leg hem in bed als hij moe is. Is hij niet moe om 13.00 uur? Dan leg ik hem ook niet in bed. Dat heeft namelijk geen zin, want dan blijft hij draaien en schreeuwen en als ik ergens chagrijnig van word dan is dat wel de strijd aan gaan met mijn kind haha. Ik veer liever met zijn ritme mee dan dat ik hem laat vechten met mijn ritme. Daar worden we allebei vrolijker van.

15.00 uur: Rond deze tijd krijgt Fons nog een kleine fles. 120ML + 4 scheppen voeding. Dit drinkt hij lang niet altijd op trouwens. Na de fles geef ik hem na wat gespeeld te hebben vaak nog wat rijstwafels of een soepstengel.

17.30 uur: Avondeten! Fons is behoorlijk kieskeurig aan het worden, maar ik geef hem gewoon wat hij lekker vindt. Roerbakpasta naar recept van Geertje (zonder zout) is een favoriet. Daarnaast eet hij ook graag wortel met pompoen (lekker zoet, dus ik snap dat wel), een gehaktballetje zonder zout, boontjes, snijbonen en zoete aardappel. Ik probeer steeds vaker kruiden toe te voegen en dat gaat de ene keer wel goed en de andere keer niet. Tsja, ik had vroeger ook niet altijd zin in wat me voorgeschoteld werd.

Om de dag gaat Fons na het eten in bad. Rond 19.00 uur krijgt hij zijn laatste fles en daarna slaapt hij tot de volgende dag. Vaak wordt hij nog wel een paar keer gillend wakker en soms zijn we uren bezig met hem in slaap te krijgen, maar ach… De avonden zijn over het algemeen weer van ons (behalve gisteren, toen krijste hij tot 21.00 uur).

Hoe ziet jouw ritme met je kindje er uit?

2 reacties op “Het ritme van mijn baby van 10 maanden

 1. Met Norah (nu 15 mnd) ziet het er ongeveer als volgt uit:
  6u30 à 7u: wakker worden en rond 7u30 fles van 180ml + 6 schepjes
  rond 9u een boterhammetje en verder lekker spelen
  dutten gebeurt meestal tussen 10u & 12u, maar de lengte vd dutten verschilt tegenwoordig heel erg & ze zit vaak nog lang te lummelen in bed voor ze in slaap valt :p
  na haar dut eet ze warm smiddags en over het algemeen lust ze bijna alles wat ik haar voorschotel (voorlopig..)
  rond 15u30 krijgt ze fruit (topfavoriet is stukjes banaan en die probeert ze vaak met een vorkje zelf te eten, maar dat lukt nog niet helemaal haha) of een gebakken appeltje met wat kaneel bijvoorbeeld
  rond 18u krijgt ze boterhammen (de ene dag eet ze 1/4 van een boterham, de volgende dag wel 4 hele, er is geen lijn in te trekken)
  rond 20u krijgt ze nog een fles van 180ml + 6 schepjes en rond 20u30 bedje in 🙂

  1. Oh ik vergeet ook nog een dut in de namiddag, zo rond 16u stop ik haar nog eens in bed als ze moe lijkt, maar soms wil ze dan gewoon niet slapen dus haal ik haar weer naar beneden als ze te lang blijft lummelen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten