Review Recaro Easylife buggy

Sinds ik in Steenwijk woon met mijn gezin doe ik veel met de fiets. We wonen namelijk in een buitengebied en als ik naar de stad zou willen lopen ben ik minstens een half uur onderweg. Best leuk hoor, maar niet als het regent. Of als het warm is. Nou ja, eigenlijk duurt het me gewoon te lang en ben ik liever efficiënter bezig met mijn tijd. Ik ga wel eens met Fons op de fiets naar de stad, maar na 2 winkels was ik het dragen wel zat en ik vergat steeds de draagzak. Daarom gingen mijn man en ik op zoek naar een buggy die mee kan op de fiets.

We kwamen uit bij de Recaro Easylife buggy. Eigenlijk was het een impulsaankoop, want we gingen ‘alleen maar even kijken’ bij een babywinkel hier in de stad. Van tevoren had ik mijn oog laten vallen op de Mutsy Nexo. Ik heb daar veel over gelezen bij mamabloggers en vind hem echt prachtig. Maar deze buggy heeft één nadeel: als je hem inklapt is hij bijna net zo groot als mijn Maxi-Cosi Stella en dat is dus echt niet handig.

De Recaro buggy weegt nog geen zes kilo en is met één hand makkelijk op te tillen. Dat was voor mij wel een must, want hoe vaak ik wel niet met Fons, een tas én wagen de hort op moet… Dat wil ik met zo min mogelijk ballast doen. Daarnaast zit er een ruime boodschappenmand onderin waarin je makkelijk je dagelijkse boodschappen kwijt kunt.

Recary Easylife Buggy Review

De buggy is verstelbaar in verschillende standen. Dit gaat door middel van een klemsysteem op een koordje. Ietwat amateuristisch als je het mij vraagt, maar het werkt gelukkig wel. Fons zou hierdoor dus ook lekker kunnen slapen in de buggy. Ik moet de eerste keer dat hij dat doet nog mee maken, maar het is fijn dat de mogelijkheid er is.

De zonnekap van de Recaro Easylife is groot genoeg om Fons te beschermen tegen de zon en tegen de regen. Gisteren liepen we namelijk in een onverwacht buitje naar een restaurant en Fons was op een paar spatjes na niet nat. Fijn om te weten, toch? Grote regenbuien zou ik niet mee gaan trotseren, maar een klein buitje kan je kindje wel hebben in deze wagen.

Easylife Buggy eenvoudig en klein in te klappen

Inklappen gaat heel simpel door de schuif naar rechts en daarna naar voren te schuiven. Gewoon naar beneden duwen totdat je een klik hoort en klaar is Kees. Dit kan met één hand, maar dan is het wel handig om hem even op de rem te zetten. De rem is trouwens ook niet te missen: rood voor de rem, groen om hem van de rem af te halen. Foolproof voor sukkels zoals ik haha.

Een nadeel van de buggy vind ik dat hij vrij laag is voor mijn man van bijna 2 meter lang. Hij kan hem wel duwen, maar doet dat vooral met zijn vingers. Hele afstanden afleggen zijn daardoor wat irritant, maar ach… dan neem ik het wel over. En feit blijft dat ik toch meestal diegene ben die op pad gaat met Fons (doordeweeks dan) en voor mijn lengte (1.78m) is de buggy perfect. Een tweede nadeel is dat het voetensteuntje niet op hoogte is te stellen. Fons bungelt er nu met zijn voetjes boven.

Al met al is dit een goede impulsaankoop geweest. Mijn man en ik zijn er allebei blij mee en ook Fons lijkt heerlijk te zitten in de wagen. We betaalden er €239 voor. Niet mis voor een buggy, maar ik denk dat deze Recaro nog wel eventjes mee gaat.

Reactie op “Review Recaro Easylife buggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten