Producten die mijn leven als huisvrouw makkelijker maken

Sinds ik huisvrouw en -moeder ben sta ik natuurlijk dagelijks te poetsen, te soppen en te strijken. Niks is minder waar hoor, maar toch zijn er een aantal producten die mijn leven als huisvrouw makkelijker maken. Want ik kan dan wel een hekel hebben aan strijken, áls ik strijk dan wil ik wel een mooie strijkplank en een fijn strijkijzer. Zo ben ik dan ook wel weer.

Stoomstrijkijzer van Tefal

Een aantal jaren geleden deed ik mezelf een stoomstrijkijzer van Tefal cadeau. Halleluja, wat maakt dat kreng het strijken makkelijk zeg! Waar je bij een stoomstrijkijzer op moet letten is dat je hem bij kunt vullen tijdens het strijken en dat kan dus met deze. Niks is zo irritant om te moeten wachten tot de boel is afgekoeld voordat je kunt bijvullen en de rest van je overhemden kunt strijken. Dus lekker muziekje op, strijkijzer aan, fles water bij de hand en gáán.

Ik hou van mijn stoomstrijkijzer, ik kan er niks aan doen. Het enige minpuntje aan dit apparaat vind ik de druppels vocht die op de vloer vallen. Dat is natuurlijk een logisch gevolg met stoom, maar vervelend is het wel.

Extra brede strijkplank van Brabantia

Nog zo’n fantastische aankoop. De extra brede strijkplank van Brabantia. Makkelijk joh, zo’n brede strijkplank. Zo hoef ik niet meer zo vaak mijn lakens te verplaatsen en kan ik in één keer een mooi groot oppervlak strijken. Deze strijkplank is 49 cm breed (een normale strijkplank is 30 tot 38 cm breed), dus dit scheelt enorm. Ik vind het bijna jammer dat de strijkplanken van Brabantia zo lang mee gaan, want ze hebben er nu ook eentje met een speciale stoomunithouder. DIE WIL IK! Want nu loop ik stiekem wel eens te hannesen met een tafeltje naast de strijkplank waar ik de stoomstrijkijzer op zet. Maar ja, ik ga natuurlijk geen nieuwe strijkplank kopen als deze het nog hartstikke goed doet. Ik hoop dan maar op een raadselachtige vermissing tijdens onze verhuizing ofzo, haha.

Droogmolen van Brabantia

Er is niks lekkerder dan je was buiten drogen als het weer het toe laat. Van die frisse krakende lakens, kleren die naar de zomer ruiken, blouses die fris in de kast hangen, ik hou er echt van.

Ik dacht een aantal jaren geleden slim te zijn door een goedkope variant te kopen, maar geloof mij: er gaat niks boven de droogmolen van Brabantia. Ik kan wel zeggen dat het de investering waard is, maar dan lieg ik. Ik heb de droogmolen namelijk voor een prikkie opgehaald bij één of andere rijke pief hier in de buurt die er van af moest. Heerlijk, zulke koopjes.

Droogtoren van Brabantia

Mijn nieuwste aanwinst is een droogtoren van Brabantia. Ik had een ontzettend lomp en breed geval. In de winter droog ik mijn was op zolder en daar stond hij gigantisch in de weg. Een enorm gevaarte was het waar ik nog niet eens zoveel was op kon drogen. Ik ben dus ontzettend blij met deze compacte droogtoren. Hij heeft neemt maar één vierkante meter in beslag, dus hij staat helemaal niet meer in de weg.

Je kunt op drie niveaus je was drogen en ook voor spijkerbroeken is er plek. De bovenste twee hangrekken zijn ook nog in hoogte te verstellen en het onderste rek is heel handig om je mooie wollen truien of mutsen op te drogen. In totaal is er 23 meter aan droogruimte en je kunt er met gemak 2 babywasjes of één grote was inclusief broeken op kwijt. Kortom: ik ben hier weer enorm blij mee. Ik geloof dat Brabantia toch wel het meest favoriete merk is hier. Dat was het van mijn moeder ook trouwens. Mijn vader heeft nu nog steeds de extra brede strijkplank en een droogmolen van Brabantia.

Kärcher Window Vac

 


Ik haat ramen zemen, Of nou ja, eigenlijk haat ik het hele huishouden, maar ramen zemen… Wat een ellende. Ik vond ruim 2 jaar geleden dat ik het mezelf wel wat gemakkelijker kon maken en kocht dit fantastische apparaat. Echt, wat scheelt dat een hoop gedoe! Even je ruiten insprayen, lekker boenen en daarna in een mum van tijd de ruit weer droog. Ik kan het iedereen aanraden. Je zou denken dat het iets is voor bejaarden, mensen met reuma of luie mensen (zoals ik dat stiekem wel ben), maar ook de energieke mens wordt hier vast en zeker gelukkig van.

Dit zijn denk ik de fijnste producten die ik gebruik in mijn huisvrouwenbestaan. Wat is jouw musthave als het gaat om het huishouden?

 

2 reacties op “Producten die mijn leven als huisvrouw makkelijker maken

  1. Nu ik niet meer werk herken ik je producten direct haha! Heb gewoon meer tijd om het huishouden ‘goed’ te doen en ook om over dingen na te denken. De Karcher staat ook nog op mijn verlanglijstje. Mijn musthave is tegenwoordig baking soda. Alles, maar dan ook alles krijg je er mee schoon wat je anders weg zou gooien. Strijken doe ik nog steeds niet! Liefs Josine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten