Ouders van Nu – Het Prik Dilemma

Begin dit jaar werd ik geïnterviewd door Ouders van Nu. Het interview ging over vaccineren. Mijn interview is onderdeel van een 16 pagina’s tellend dossier in de april uitgave van het blad. Er kwamen drie ouders aan bod: iemand die haar kinderen wel laat inenten, iemand die zijn kinderen niet laat inenten en iemand die nog twijfelt en verlaat gaat vaccineren.

Mijn man en ik hoefden niet lang na te denken voordat we besloten Fons te laten meedoen met het rijksvaccinatieprogramma van het RIVM. Wij vinden het belangrijk dat we onze zoon en eventuele volgende kinderen beschermen tegen ziektes. Zo dragen we niet alleen bij aan de gezondheid van onze kinderen, maar ook aan de gezondheid van de kinderen om ons heen.

Wat ik mooi vind aan het artikel in Ouders van Nu is dat iedereen aan het woord komt. Dus niet alleen ik als vaccinerende ouder kom aan het woord, maar ook iemand die zijn kinderen niet al inenten. Daarnaast wordt er uitgebreid beschreven wat het precies inhoudt en is er ook een kinderarts aan het woord. Er is gedegen onderzoek gedaan naar dit gevoelige onderwerp en dat vind ik een goed gegeven.

In Australië geen kinderopvang voor ongevaccineerde kinderen

Een paar dagen geleden kwam ik via Twitter op een artikel op Babybytes waarin wordt beschreven dat je in Australië geen kinderopvangtoeslag krijgt als je je kinderen niet laat vaccineren. Wat de premier nu wil is dat je je ongevaccineerde kinderen niet meer naar de opvang mag brengen omdat je de andere kinderen in gevaar brengt.

In het interview ging ik daar ook even op in:

‘…Fons gaat niet naar de crèche – ik ben thuisblijfmoeder – maar ben van mening dat kinderen die niet gevaccineerd worden op de crèche geweigerd mogen worden. Inderdaad, dat betekent een inperking in de keuzevrijheid van ouders die niet willen vaccineren. Maar kijk ik naar het grote geheel, naar de groep kwetsbare baby’s die door het niet-vaccineren van andere kinderen doodziek kunnen worden, dan denk ik: dát is nog veel enger.”

Ik ben trots op dit interview, ik ben nóg trotser op de prachtige foto die de fotografe van Fons en mij maakte en ik ben trots op het blad dat ze van zo’n gevoelig onderwerp zo’n mooi artikel hebben weten te maken.

 

4 reacties op “Ouders van Nu – Het Prik Dilemma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten