Nu wordt het pas echt leuk

Het is misschien niet aardig om te zeggen, maar nu wordt het pas écht leuk! Natuurlijk heb ik genoten van alle ruim 15 maanden dat Fons in ons leven is, maar wat is het nu leuk zeg! Van een hulpeloze baby die alleen eet, drinkt, poept en plast is onze zoon aan het veranderen in een klein ventje met een eigen wil. Een ventje wat rondloopt alsof hij nooit anders heeft gedaan, schreeuwt als hij iets niet wil en kirt van plezier.

Lopen met 15 maanden

Fons loopt al een tijdje, maar echt los lopen voor langere stukken doet hij pas sinds de afgelopen week. Hij loopt de hele kamer door en verkiest nu lopen boven kruipen. Dat vind ik zo grappig om te zien. Hij loopt achter me aan naar de keuken, duwt me bijna opzij als ik naar de trap loop om als eerste naar boven te kruipen en loopt aan mijn hand door de winkel.

Zaterdag waren we met z’n drietjes in de Praxis en Fons liep vrolijk voor ons uit te brabbelen naar alles wat hij zag. Echt, ik was in staat om midden in die winkel van geluk in janken uit te barsten. Wat was dat leuk zeg! Ik weet dat iedere ouder het mee maakt, maar ik kan er niks aan doen. Ik ben gewoon zo trots als een pauw! Zondag lieten we hem voor het eerst uitrazen in onze eigen tuin. In Noordwijk hadden we een klein tuintje wat ik altijd ons pleintje noemde. Alleen maar tegels en helemaal niet groot. Nu hebben we een joekel van een tuin waar we voornamelijk gras hebben zodat Fons lekker kan spelen. Op dit moment is het grasveld net een beetje begaanbaar. We moeten nog een hekje plaatsen zodat hij niet weg kan kopen en volgend jaar plaatsen we een schommel en glijbaan en graven we een trampoline in. Ik heb er nu al zin in!

Maar eigenlijk is het altijd leuk

Ik zeg het trouwens wel vaker hoor, dat het nu pas echt leuk begint te worden. Dat zei ik bijvoorbeeld toen we net uit het ziekenhuis waren en eindelijk met z’n drietjes waren, bij het eerste lachje, bij de eerste keer omrollen, bij de eerste keer een groentehapje, bij de eerste keer zelf brood eten. Nou ja, zo kan ik wel even door gaan. Maar ik heb wel het idee dat deze fase waarin Fons steeds zelfstandiger lijkt te worden echt het begin is van groter worden. Nog even en hij gaat naar de peuterspeelzaal en over 3 jaar zit hij alweer op de basisschool. Man man man, voor ik het weet is hij de deur uit!

Zie hier de reden waarom ik niet zoveel schrijfwerk gedaan krijg overdag haha. Meneer moet altijd bij me zitten als ik achter de laptop ga zitten.

Weet je waar ik trouwens nu ook al naar uit kijk? Naar het moment dat hij uit gaat slapen tot een uurtje of 8 ofzo. Of 10.00 uur. Heerlijk! Ik heb er zin in!

Wat vond jij de leukste fase bij je kindje?

Reactie op “Nu wordt het pas echt leuk

  1. Ja, dat vinden wij ook! Heel schattig dat pas geboren, maar dit is echt een hele leuke leeftijd. Onze dochter is nu ruim twee en begint super goed te praten en kun je hele gesprekken met haar voeren! Geweldig om te horen wat er in dat hoofdje speelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten