Naar de gastouder… Of toch maar niet?

In volle overtuiging gingen mijn man en ik naar een gastouder. Vooral ik wilde graag dat Fons een dagje naar iemand anders ging. Dat hij leerde om met andere kindjes te spelen, dat hij leerde dat ik er niet altijd ben of kan zijn. Daarnaast wilde ik ook gewoon even chillen. Of werken. Nou ja, een combinatie van die twee. Gisteravond besloten mijn man en ik weer iets heel anders.

Fons gaat niet meer naar de gastouder. Niet omdat we deze gastouder niet tof vinden, maar omdat ik er toch geen goed gevoel bij heb om hem een dag bij een ander onder te brengen. Met andere kindjes leren spelen kan ook op een andere manier en ik ben nu ook niet altijd bij hem, dus waarom moet ik hem nou ook nog eens één dag in de week bij een ander onderbrengen? Ik twijfelde enorm dus en het voelde gewoon niet goed.

De uren dat Fons bij de gastouder zou zijn zou ik gaan werken. Werken aan mijn tekstbureau en werken aan mijn blog. Nu die ‘vrije’ dag weg valt hebben mijn man en ik het anders opgelost. Mijn man is ZZP-er en kan zijn uren flexibel indelen. Dat is echt een enorme zegen en ik ben blij dat het kan. Zo kunnen we overdag gaan lunchen, een stukje fietsen samen of even shoppen. Die uren haalt hij dan ’s avonds of op een andere dag weer in. Heerlijk! Hij is dus ook zo flexibel dat hij één dag in de week een halve ochtend met zijn zoon kan doorbrengen zodat ik kan werken.

Dat gaan we dus doen: één ochtendje of middag in de week ga ik ergens naartoe om te werken en blijft Fons lekker thuis met mijn man. Is dat niet geweldig? Mijn man opperde het al eerder, maar ik wilde er niks van weten. Ik ben blij dat we dit nu tóch zo gaan doen. Ik heb er nu al zin in! Even een paar uur achter elkaar buitenshuis op mijn toetsenbord rammen. Mijn vaders’ huis is een goede uitvalsbasis, maar het lijkt me ook heel leuk om met bloggers uit de buurt te gaan werken. Lekker samen aan de koffie, sparren en artikelen schrijven. Dus mocht je in de buurt van Steenwijk (of verder, ik heb een auto tot mijn beschikking) wonen en zin hebben in een koffiedate, laat het me weten!

Bron foto: Shutterstock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten