Muziek die mij blij maakt

Muziek is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn radio liedjes opnam, dat ik keihard en vals zingend rond danste met mijn walkman op en mijn moeder vertelde me dat ik vroeger altijd stond te zingen voor de bouwvakkers bij ons in de buurt. Kortom: ik hou van muziek. Oh ja, ik heb ook nog heel lang in een fanfare gespeeld. Jawel, echt waar. Muziek die mij blij maakt is er genoeg en er is ook voldoende muziek te vinden die me verdrietig maakt. Muziek kan zoveel mooie, ontroerende en verdrietige herinneringen naar boven halen. Mooi vind ik dat.

Justin Timberlake

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik deze meneer voor het eerst zag. Het was toen hij nog in dat boybandje zat, *NSYNC. Ik was in 1997 in Londen en ze traden daar op in Covent Garden. Vanaf toen ben ik ze een beetje in gaten blijven houden, maar het werd pas écht interessant toen Justin solo ging.

Toen hij de laatste keer in Nederland was ging ik naar een concert in Ziggo Dome. Mijn hemel, wat was dat tof. Ik kan er niks aan doen. Ik hou van Justin. Helaas houdt Justin niet van mij, maar dat vergeef ik hem.

Pentatonix

Op moment van schrijven heb ik de kerstcd die Pentatonix vorig jaar uit bracht aan staan. Echt, wat een geweldige band is dit. De vorige keer dat ze in Nederland waren was ik hoogzwanger, anders was ik er écht naartoe gegaan. Volgens mij viste ik ook nog een paar keer naast het net met kaartjes, maar de volgende keer dat ze optreden wil ik er naartoe! Wie gaat er met me mee?

Ed Sheeran

Begin april ging ik met mijn zusje naar een concert van Ed, wederom in Ziggo Dome. Ik vind niet alles tof, maar wát een performer is dat. Van het liedje ‘Supermarket Flowers’ jank ik me de ogen uit mijn kop. Het doet me denken aan mijn moeder en tsja, alles wat me aan mijn moeder doet denken zorgt voor een enorm hysterische huilbui op het moment.

Anouk

Van Anouk word ik ook blij, vooral als ik bij een concert van haar sta. Ik vind haar stem zo heerlijk rauw en gaaf, ik kan niet anders dan van haar geluid genieten. Ze is stoer, ze is tof, moeder van zes kinderen en bovenal ontzettend grappig. Ja, gaaf mens.Ik zou afgelopen voorjaar naar een concert van haar gaan, maar helaas was mijn rug te slecht om de hele avond te staan. Stom! Ach, ze komt vast volgend jaar wel weer met een reeks concerten.

John Legend

Sjonnie Legende. Toen hij Ordinary People uitbracht vond ik hem al goed en dat is zo gebleven.

Ook John Legend heb ik meerdere keren live gezien, waarvan zijn concert met The Roots in Heineken Music Hall echt by far het allergaafst was. The Roots is sowieso een topband en die combinatie was briljant. Dus ik zou zeggen: John, als je dit leest: doet dat nog een keertje over! Ik ben er dan weer bij!

Jessie J

Ik blijf maar over concerten ouwehoeren, maar Jessie J is ook echt een rasperformer. Vorig jaar was ik bij haar concert in Heineken Music Hall en dat was zó gaaf! Ze heeft zo’n hoog bereik en ik vind haar fantastisch.

Op 16 oktober ga ik gewoon weer naar een concert van haar. Dit keer treedt ze op in Paradiso. Daar ben ik nog nooit geweest, dus ik heb er uitzonderlijk veel zin in!

Gordon

No shame, jongens. No shame. Ik hou van Gordon. Dat komt vooral door mijn moeder, want zij draaide zijn muziek altijd heel hard. Als ik nu ‘Kon ik maar even bij je zijn’ hoor moet ik steevast heel hard huilen. Je kent het wel, zo’n ugly cry waarna je jezelf echt even moet opkalefateren. Gorden geeft me een warm gevoel van binnen. Ik denk áltijd aan mijn moeder als ik zijn muziek hoor en dat voelt heel fijn.

Haha, hilarisch die videoclip!

Nou ja, er is nogal wat muziek in mijn leven die me blij maakt. Vroeger ging ik trouwens ook wel eens naar oldschool hardhouse feestjes met mijn broer en zijn vrienden. Hartstikke gezellig. Dus nee, niet alleen maar zoetsappige meuk hier hoor. Tentfeesten heb ik ook genoeg bezocht en ook de foute kroegen en discotheken die we vroeger in de buurt hadden heb ik allemaal van binnen gezien.

Wie is jouw favoriete artiest? Ik ben benieuwd! Noem meteen je favoriete liedje, vind ik leuk om ook te gaan luisteren! 🙂

Bron header

Reactie op “Muziek die mij blij maakt

  1. Hahaha wat grappig hier draai ik ook heel vaak de oude cd van Gordon….”het had ook anders kunnen zijn” en “scheiding” haha ik kan die cd dromen…
    Ik geniet heel erg van Coldplay en the Script…wil ook heel graag naar Ed Sheeran maar Jeroen helaas niet….
    Oh en wat ik hier ook grijs draai….Justin Bieber hahaha ik ben diehard belieber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten