‘Mag hij een stukje brood?’

Steeds vaker hoor ik dat soort vragen als ik met Fons boodschappen doe. ‘Mag hij een stukje brood?’ ‘Mag hij een plakje worst?’ ‘Mag hij een doosje rozijntjes?’ Mijn antwoord is standaard nee. Ik word dan regelmatig door de vraagsteller aangekeken alsof ze water zien branden. Kennelijk is het raar om nee te zeggen tegen zoiets. Maar waarom mag mijn zoon geen plakje worst, stukje brood of doosje rozijntjes? Ik vind het simpelweg niet nodig.

Laatst liep ik door de winkelstraat toen ik een moeder tegen haar kind hoorde zeggen: ‘Kom schat, dan gaan we eerst een plakje worst halen bij de slager en als je lief bent krijg je van de bakker ook een stukje brood.’ Vreemd, vond ik dat. Want waarom zou je op die manier moeten winkelen met je kleintje?

Toen ik zwanger was wist ik het al: mijn kind krijgt niet overal wat lekkers als we boodschappen gaan doen. Voor je het weet gaat hij schooien om eten bij de winkelier en wil hij alleen nog maar mee als hij iets lekkers krijgt. Eten doen we thuis wel, dat hoeft niet ook nog eens als we onze boodschappen halen. Misschien kom ik er nog wel van terug hoor. Misschien heb ook ik het nodig om mijn kind om te kopen met eten zodat hij rustig mee gaat als ik boodschappen moet doen. Misschien geef ik ook wel toe als mijn kind krijst. Maar tot die tijd krijgt Fons helemaal niks. En eigenlijk zou ik het wel fijn vinden als ik niet elke keer de vraag krijg of hij iets lekkers mag.

Hoe ga jij hier mee om?

2 reacties op “‘Mag hij een stukje brood?’

  1. Van mij mag het wel, ik kan me zelf nog goed herinneren dat je als kind hoopte op een plakje worst van de slager, ik vond dat altijd heel speciaal op een of andere manier…bij onze AH staat ook een kinderkarretje waar de kindjes een stuk fruit uit mogen pakken…Tim weet ‘m feilloos te vinden 😉. En ach, zolang het niet de spuigaten uitloopt, vind ik het niet erg 😊

  2. Lenn krijgt het ook nog niet, Nomi wel. Een broodje bij de bakker, een plakje worst bij de slager, stokjes in de supermarkt.. Soms vraagt ze in de winkel aan mij of ze het mag voordat ze het aangeboden krijgt, en dan zeg ik dat ze er niet om mag vragen. Ik hou ook niet van de schooien namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten