Ik heb zin in de herfst

Ik zeg het maar gewoon hoor: ik heb zin in de herfst. Die zomer is best leuk, maar ik ben er wel klaar mee. De afgelopen dagen is het weer prima. Rond de 20 graden, zonnetje, beetje wind, beetje regen, niet te warm. Op deze manier vind ik de zomer wel uit te houden, maar als we weer richting de 30 graden gaan blijf ik het liefste binnen. Ik ben helemaal geen zomermens en dat zal ik ook nooit worden. Zelfs niet nu ik een kind heb waarvoor de zomer misschien wel het fijnste seizoen is.

Ik heb zin in de herfst omdat ik dan weer mijn favoriete warme truien en vesten kan dragen. Ik heb zin in de herfst omdat ik nu eindelijk in de buurt van prachtige bossen woon. Ik kan straks lekker gaan fietsen door de oranjerood gekleurde bossen en daar kijk ik nu al naar uit. Ik heb zin in de herfst omdat ik dan weer een dikke jas kan dragen en weg kan kruipen in mijn favoriete grote sjaals. Ik hoop dat ik in de herfst mijn zelf gehaakte deken af heb, dan kan ik daar ook fijn onder chillen op de bank. Filmpje, serie, boek, kop koffie, dekentje en bank. Die combinatie vind ik perfect.

Tot het tijdperk ‘Kind’ aanbrak was de herfst ook altijd het seizoen waarin mijn man en ik op vakantie gingen. Als iedereen al lekker had gecrepeerd op de camping of hutjemutje in een resort in Griekenland had gezeten gingen wij nog even fijn de hort op. Richting mijn broer en schoonzus in Indonesië of naar Amerika. Lekker ver weg, even chillen met z’n tweetjes. Dit jaar gaan we niet op vakantie. Althans, niet ver weg. Ik ga eens kijken of ik mijn familie nog kan overhalen tot een weekendje Vlieland met z’n allen. Dat deden we vorig jaar ook in de herfst en dat was echt perfect. Het was lekker guur op het strand, de open haard verwarmde ons bij thuiskomst en de stamppot smaakte prima.

Oooh jongens, ik kijk zó uit naar de herfst! Wat is jouw favoriete seizoen?

2 reacties op “Ik heb zin in de herfst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten