Ik ga liever voor mezelf zijn

Gisteren sprak ik wat met mezelf af: ik ga liever voor mezelf zijn. En waarom? Omdat ik het zat ben om onzeker te zijn. Ik ben het zat om mezelf naar beneden te praten. Ik ben het zat om met afschuw naar mezelf te kijken. Ik ben het zat om mezelf geen goede moeder te vinden. Ik ben het zat om maar half zo gelukkig te zijn als dat ik kan zijn.

Zo, dat is er uit! Nu moet ik het nog gaan doen, dat liever voor mezelf zijn. Ik ben namelijk heel goed in mezelf wegcijferen. Om eerst aan een ander te denken en dan pas aan mezelf. Tsja, aard van het beestje denk ik. En het is ook makkelijker, want als ik niet aan mezelf denk hoef ik ook niet in de spotlights te staan. Je gaat het misschien gek vinden, ik heb immers een blog waar ik heel mijn hebben en houden op gooi, maar ik haat het om in de spotlights te staan. Ik haat het om nieuwe dingen te doen, ik haat het om aandacht op mezelf te vestigen, ik haat het om complimenten te krijgen. Ik weet dan namelijk niet wat ik met mezelf aan moet. Ik denk teveel na over wat anderen van me vinden, ik wil door iedereen lief gevonden worden en ik ben af en toe zo neerslachtig als de pest.

Met de verhuizing in zicht begint voor mij een nieuw tijdperk. Dat nieuwe tijdperk begon voor mij ook toen ik van het noorden naar het westen verhuisde en het begint dus weer overnieuw nu ik van het westen naar het noorden verhuis. Het moet nu écht het begin zijn van het Marije-is-lief-voor-zichzelf-project. De vorige keer was het gewoon een soort mislukte generale repetitie. Nu is het voor het echie.

Om te beginnen ga ik meer dingen buitenshuis doen. Ik ga, heel burgerlijk, op een naaicursus. Ik stap gewoon die ene leuke handwerkwinkel in mijn nieuwe woonplaats binnen en meld me aan. En dan ga ik ook echt! Want ik kan me wel aanmelden, ik ken mezelf: het boeit me niks dat ik al betaald heb, ik stop er gewoon weer mee. Maar dat was de oude ik, ik ga het nu ook echt afmaken. En misschien ga ik ook wel weer naar de sportschool. Ik kan namelijk wel zeggen dat ik sporten haat (wat ook zo is), maar ik word niet vanzelf gezond. Ik moet er echt wat meer voor gaan doen. En ik ga nee leren zeggen. Oké, dat leerde ik ook wel een beetje na mijn burn-out, maar nu ga ik het nóg meer doen. Niet om mensen te pesten, maar om liever voor mezelf te zijn.

Zo, nu weten jullie het ook. Ik ga liever voor mezelf zijn. Help jij me er af en toe aan herinneren?

3 reacties op “Ik ga liever voor mezelf zijn

  1. Go Marije! Ook ik kan absoluut niet lief zijn voor mezelf, of ja, niet snel…. En dat terwijl je je vriendin die hetzelfde doet hier op aan spreekt en zegt, ‘doe eens niet zo streng voor jezelf. Jij mag er zijn, ik ben trots op je, o.i.d.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten