Huis verkocht onder voorbehoud

De bedenktijd van de kopers is nu officieel verstreken, dus ik mag het van de daken schreeuwen: ons huis is verkocht onder voorbehoud. Wat is het toch bizar snel gegaan! Vorig jaar vertelde ik al eens waarom ik graag wil verhuizen en nu is het gewoon al zo ver. Mijn man en ik moeten onszelf af en toe even knijpen hoor, want dit hadden we helemaal niet verwacht.

Een paar weken geleden hadden we een makelaar over de vloer. We gingen serieuze stappen zetten om ons huis in de verkoop te zetten en wilden een paar makelaars uitnodigen om te kijken met wie het het beste zou klikken. Een rondje door het huis en een gesprek later waren we meteen al positief gestemd. Misschien zouden we eind dit jaar wel ons huis verkocht hebben. Spannend! We wilden nog wat dingetjes schilderen en nog wat zaten vernieuwen en dan zouden we de fotograaf laten komen. De volgende stap was Funda.

Zelf ons huis verkopen

Zover is het nooit gekomen.Een oplettende lezer van mijn blog (Hoi N., je bent mijn held!) vertelde me toen ik haar tegenkwam in de bloemenwinkel waar zij werkt dat ze wel iemand wist die een huis in onze buurt wilde kopen. Een paar weken en een paar berichtjes later kwam het stel kijken en weer een paar dagen later waren we aan het onderhandelen. Zelf ons huis verkopen stond helemaal niet in de planning, maar toch deden we het. Afgelopen vrijdag tekenden we het koopcontract. Dit allemaal zonder tussenkomst van een makelaar. Het is dus ont-zet-tend snel gegaan. En nu moeten we dus, als alles goed gaat, 1 augustus onze woning uit. Nou ja, eigenlijk eerder al natuurlijk. Het liefst zou ik per half juni of 1 juli een nieuw huis huren. Want ja, we gaan huren. We hebben al een huis bekeken wat uiteindelijk niks bleek te zijn en volgende week gaan we weer bij wat huizen kijken, maar we hebben nog niks concreets. Dat zorgt bij mij wel voor wat stress, maar ach: het komt vast wel allemaal goed. Als we geen geschikt huis kunnen vinden dan kunnen we altijd nog bij mijn vader terecht haha.

Oproep

Dus weet jij nog een mooi huis te huur in het noorden van het land met minimaal 4 slaapkamers of 3 slaapkamers en een zolderruimte? Ik hoor het graag van je! Héél stiekem zou ik ook wel heel graag een boerderij willen huren, dus als iemand nog een mooi boerderijtje te huur weet te staan: let me know! 

Verhuizen: ik heb er zin in!

2 reacties op “Huis verkocht onder voorbehoud

  1. Gefeliciteerd goed hoor. En scheelt je een hoop geld zo zonder makelaar. Wij zitten nog steeds met wat geldkwesties maar hopen snel een knoop door te hakken. Dus als er nog mensen op zoek zijn naar een 3 kamer appartement in Almere met balkon op het zuiden en op de bovenste verdieping Let me know. Aangezien jij nogal behulpzame lezers hebt haha!

  2. Gefeliciteerd! Fijn zo’n oplettende lezers 🙂 Ik kan je niet verder helpen met een huurhuisje in het noorden maar zou graag ook nog een keer willen verhuizen naar een boerderij. (ik spaar nog even door)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten