Fons’ favoriete speelgoed

Fons zit nu in een leeftijd dat hij in de speelgoedmand kruipt en dan alles achter elkaar eruit gooit. Ik vind dat zó leuk om te zien. Oké, het geeft een bende, maar wat is het gaaf om die kleine man te zien ontwikkelen. Daar geniet ik volop van. Het leek me daarom wel leuk om Fons’ favoriete speelgoed te laten zien. Misschien zie je zelf nog iets leuks of misschien heb je nog tips voor me qua speelgoed. Ik doe namelijk maar wat, haha.

Dit is het eerste geluid makende speelgoed wat ik kocht, het Magisch Liedjesboek van Vtech. Ik was er altijd op tegen, maar Fons vindt het echt verschrikkelijk gaaf. Lekker rammen op het boek en de toetsen rechts. Als je het boek open slaat beginnen er liedjes te spelen die onderbroken worden als je op de toetsen rechts ramt. Regelmatig hoor ik dus dwars door een liedje heen ‘PAARS, PAARS, ROZE’.

Deze auto van Oball kregen we als kraamcadeau en het is een dikke hit. Hoe bedenken baby’s dat een auto bedoelt is om mee over de grond te rollen? Ik vind dat dus wonderlijk. Mijn baby is natuurlijk de slimste, dat begrijpen jullie wel hè? 🙂

Dit helikoptertje van Vtech kocht ik bij de Action. Het is een hysterisch ding met verschrikkelijke (valse) muziek, maar ook hier is Fons dus gek op. Hij kruipt er mee door de kamer en ramt er mee op de grond.

Van mijn vader kreeg Fons Woezel & Pip cadeau. Nu moeten jullie weten dat ik een lichtelijke allergie voor die twee had. Nou ja, lichtelijk… Ik vond ze verschrikkelijk. Tot ik merkte dat Fons de liedjes echt heel leuk vindt en ik ze dus stiekem ook best schattig vind. Oké, de Woezel & Pip aversie is doorbroken. Ik vind ze schattig.

Dit telraam-achtig geval van IKEA mocht ook niet ontbreken. Hij is er stiekem nog een beetje te klein voor, maar hij vindt hem wel heel leuk. Wederom om lekker tegenaan te slaan natuurlijk.

De Activity Olifant van Fisher-Price blijft het ook goed doen. Het spiegeltje wat in één van de oren zit is favoriet.

En als laatste dit beertje van IKEA. Het kost maar een euro en inmiddels heb ik er een stuk of 10. Er liggen ook een paar bij mijn vader, just in case. 

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kindje? En wat moet ik volgens jou absoluut nog in huis halen voor Fons?

4 reacties op “Fons’ favoriete speelgoed

  1. Hier zijn de stapelbekers een hit. Daarnaast hebben we een bal met een belletje (een soort kattenspeeltje) die hij overal mee naartoe neemt 😅 en inderdaad, hoe weet zo’n kind dat auto’s horen te rollen?! Hier is de grote gele auto favoriet

  2. Toevallig net afgelopen weekend Casper z’n speelgoed even uitgemest. Dingen waar hij net meer naar omkeek weg gedaan en wat nieuwe dingen toegevoegd.
    Alles wat in en uit elkaar kan is leuk, dingen die rollen en stuiteren, dingen met wielen, dingen die geluid maken…..bijna alles is leuk! Zijn favoriete bezigheid is nu om op een aardig tempo achter ons aan door het huis te kruipen! Te grappig!

  3. Haha, geluidmakende dingen van Vtech, ik ken ze :’D

    Norah speelt ook heel graag met haar Mega-blocks, ze maakt altijd een toren van de enkele blokjes (omdat je die niet per se recht op elkaar hoeft te zetten, vanaf de 2-stukken moet dat wel en dan wordt ze kwaad als het niet lukt :’D), maar die toren maakt ze keer op keer weer opnieuw :p oh en ze heeft ook een bak waar al haar knuffel achtige dingen in zitten en die kan ze ook zo helemaal uitladen en weer inladen, ik vind het zo leuk om te zien :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten