Voor het eerst samen fietsen

Ik kijk al maanden uit naar dit nieuwe tijdperk: samen fietsen. Voor het eerst samen fietsen leek me zoiets tofs! Gisteren was het eindelijk zo ver. Op de warmste dag van het jaar maakten Fons en ik een kort rondje door de buurt. Eindelijk kon ik mijn elektrische mamafiets gebruiken waar hij voor is: fietsen met mijn zoon. Mijn glimlach was niet van mijn gezicht te rammen en Fons zat vrolijk kirrend om zich heen te kijken. Echt, wat was dít fijn!

Het fietszitje heb ik al een paar weken in huis. Ik heb van Thule de Yepp Nexxt Mini gekregen om Fons in te vervoeren op mijn fiets. Nog ruim voordat ik deze kreeg had ik hem al op het oog, dus dit kwam als geroepen. De Nexxt Mini is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar en maximaal 15 kilo. Het is een stevig stoeltje wat nauwelijks wat weegt. Vooral dat laatste is fijn, want mijn fiets weegt al ontzettend veel. Hoe minder extra ballast, hoe beter. Het monteren ging vrij snel. Ik heb me daar verder niet mee bezig gehouden trouwens. Dat soort dingen laat ik, heel geëmancipeerd, graag aan mijn man over.

Fons vast zetten in het zitje gaat hartstikke makkelijk. De 5-punts gordel is magnetisch en als je hem los hebt geklikt en weer vast wil maken klikt hij zó in het slot. Dat los halen van de gordel koste mij wel even wat moeite trouwens, maar dat is alleen maar een goed teken. Zo krijgt Fons het in ieder geval ook niet zelf voor elkaar om de gordel los te maken. De riempjes zijn makkelijk te verstellen en de voetsteunen zijn zonder gereedschap aan te passen aan Fons’ lengte. Het stuurtje is zoals je kunt zien ook een hit. Fons heeft dat lekker vast gehouden tijdens het fietsen. Er is ook nog een speciale slaaprol voor te koop zodat hij zijn hoofdje comfortabel kan laten rusten als hij in slaap valt.

Dit was het eerste korte fietsritje en ik weet zeker dat er veel zullen volgen. Deze zomer wonen we in het noorden van het land en ik heb ontzettend veel zin om daar door de bossen en langs het water te crossen met Fons. Er komt nog een windscherm mijn kant op, dus als die binnen is is Fons ook wat meer beschermd tegen de wind. Laat dat echte fietsweer maar komen hoor! Wij zijn er klaar voor.

De Thule Yepp Nexxt Mini is verkrijgbaar in 5 kleuren en kost €109,95.

 

Reactie op “Voor het eerst samen fietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten