Dingen die ik voor een tweede weer ga kopen

Na 15 maanden vind ik dat ik wel kan zeggen wat mijn favorieten voor mijn kind zijn. Voordat Fons werd geboren heb ik me verdiept in alle handigheden en gadgets die er te vinden zijn op het gebied van baby’s en kinderen en ik heb ook heel veel gekocht. Er zijn heel veel dingen die ik bij nader inzien gewoon in de winkel had moeten laten liggen, maar er zijn ook veel dingen die ik voor een tweede weer ga kopen of gebruiken.

Chicco Next2Me Co-sleeper

Ja hoor, de Chicco co-sleeper komt hier zeker weer tegen ons bed aan te staan. Ik hoef hem natuurlijk niet weer te kopen, maar mocht de co-sleeper die ik al heb stuk gaan om welke reden dan ook dan zou ik meteen weer een nieuwe kopen. Wat heb ik veel plezier van dat ding gehad zeg! Fons heeft uiteindelijk niet heel lang in onze kamer geslapen, zo’n vier maanden maar, maar ik vond het heel handig om hem zo dichtbij me te hebben ’s nachts.

 

Overdag gingen we ook wel eens samen dutjes doen en dat was ook ideaal. Nooit hoefde ik bang te zijn dat ik bovenop hem liggen ofzo. En doordat ik hem zo dichtbij me had kon ik hem ook redden als hij dreigde te stikken in zijn spuug door de reflux. Ik heb hem heel vaak supersnel uit zijn bedje getild om hem omhoog te houden. Arme baby.

Done by Deer babynestje

De een haat het, de ander zweert erbij. Ik hoor bij de laatste categorie. Ik zweerde bij het babynestje. Fons had die geborgenheid echt nodig. In de couveuse lag hij ook in een babynestje en ik merkte dat hij daar thuis behoefte aan had om in een coconnetje te liggen.

 

Ik sleepte het babynestje overal mee naartoe en ook als we buiten de deur waren nam ik het nestje mee. Zo lag Fons altijd in zijn eigen bedje. Heel handig!

Eigenlijk zou ik voor de volgende wel een Sleepyhead willen hebben. Dat lijkt me nóg fijner!

XXL hydrofiel doeken van Aden+Anaïs

Ik heb heel veel gewone en XXL hydrofielen van HEMA, maar de hydrofiele doeken van Aden+Anaïs zijn echt het allerfijnste. Superzacht, lekker groot, niet te dik en niet te dun en ze blijven ondanks al die wasjes op 60 graden.

 

 

Ze zijn wel veel te duur trouwens, dus ik zet ze de volgende keer gewoon op de kraamlijst haha. Niet dat ik die heb, maar als iemand vraagt wat ik wil hebben dan geef ik dat aan. Alhoewel, ik vind het wel een duur cadeautje om zomaar te vragen. Kortom: ik koop ze zelf wel. Dan maar een week brood met pindakaas, haha.

Boxpakjes en overslagvestjes

Fons leefde de eerste maanden van zijn leven in boxpakjes en chillbroekjes met overslagvestjes. Mijn favoriete merk is Noppies. Die pakjes en vestjes blijven zo mooi en zijn altijd overal verkrijgbaar. Fons’ eerste pakje was ook een pakje van Noppies, gekocht door mijn vriendin Joyce.

 

 

Het pakje waarin Fons mee naar huis ging was een pakje van Z8. Die pakjes vind ik wat minder handig trouwens, want die hebben gewone knopen in plaats van drukknopen en dat is met een newborn veel te veel gepriegel.

Overslagrompers

Handig, die overslagrompers. Ik vond het veel te veel gedoe en ik werd zenuwachtig van rompers over het hoofd van Fons heen trekken. Doet u mij maar een lading overslagrompers, véél makkelijker. Mijn favoriete overslagrompers koop je bij Prénatal zoals die hieronder en H&M. Z8 heeft ook hele fijne, maar die zijn belachelijk duur, ik geloof een euro of 16.

 

VipCarrier bamboe-tricot draagdoek

Deze draagdoek van Smallvips is echt de fijnste draagdoek ooit om in de beginperiode te gebruiken. Ik hoef deze natuurlijk niet op nieuw aan te schaffen, maar je snapt me wel. Fons heeft uren en uren op mijn buik gelegen in de doek. Ik ging met hem wandelen, deed het huishouden en liep rondjes door het huis om hem stil te krijgen bij krampjes. De draagdoek was ook heel fijn om te gebruiken als je kindje reflux heeft.

Rechtop gehouden worden is dan echt noodzakelijk en soms wil je gewoon je handen vrij hebben als je je kindje rechtop houdt na een voeding.

Oooh, ik krijg rammelende eierstokken van al die foto’s van kleine Fons weer zien hoor!

Wat was jouw favoriete item voor je kindje? Laat het me weten in de comments!

4 reacties op “Dingen die ik voor een tweede weer ga kopen

  1. Mn babynestje! Cinna vond dat ding geweldig…helaas dat ze maar een beperkte tijd mee gaan want Cinna groeide als kool en kon er al snel met zn lange benen niet meer in….
    Verder ben ik nog steeds erg blij met mn loopstoel haha Cinna vind m geweldig….
    En ben nog steeds heel blij met onze kinderwagen van Stokke…

  2. Ook absoluut de xxl hydrofiele doeken en Silly Billyz slabben (heb er nog aantal van 8jr geleden die nu bij 3e meisje nog mooi en goed zijn). Qua speelgoed de Oball, houten speelgoed en prentenboeken!

  3. Zelf heb ik bij alle 3 de kinderen een omslagdoek heel erg veel gebruikt. Zowel in huis als buitenshuis. Mocht er ooit nog een 4e komen zou ik deze zeker weer nieuw kopen. Een echte Mama-must have. Dit keer bij Toeti for kids. Deze zijn van bamboe gemaakt en extra lekker zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten